Jullie Datareis begint en eindigt hier bij het DDC. In de tekst hieronder vindt je de collega’s van het DDC. Zij hebben al vast wat informatie voor jullie om mee te beginnen. Onthoud goed: Deze game bestaat uit het lezen van heel veel tekst en het zien van verbanden. Om het binnen de tijd te halen is het het beste als jullie de taken verdelen en dat jullie met elkaar blijven communiceren over wat je aantreft.

Soms wordt er een voorwaarde genoemd door de personen die jullie tegenkomen. Dit is altijd “het in bezit hebben van één of meerdere datakaarten”. Je mag dan pas verder lezen als je voldoet aan de voorwaarden. Je kunt hier natuurlijk eenvoudig valsspelen, maar onthoud dat er ook spelleiders zijn. Bovendien is het net als in het echt: Meer data verzamelen is niet automatisch beter.

Introductie DDC

Het Departementaal Data Centrum (DDC) is het knooppunt voor al jouw datavraagstukken. Wil jij met data aan de slag? Dan helpen wij je op weg. We kunnen je helpen om van je beleids- uitvoerings- of handhavingsvraag een geschikte datavraag te maken. En we kunnen meedenken over waar je relevante data kan vinden, over wat een geschikte aanpak en werkwijze kan zijn, en wie je kan helpen met de data-analyse. Misschien kan onze eigen data scientist je hierbij ook helpen. Dus kom langs, laat weten wat er bij je speelt, en stel ons al je data gerelateerde vragen!

.

.

Data-analist Sjors

Ah, het bijendossier zeg je? Wat een mooie casus ! Ik verwacht dat er een grote relatie ligt met de fauna- en bijensterfte, Ik zou dus vooral op zoek gaan naar info over fauna en de verkoop van zaden bijvoorbeeld. Verder raad ik je aan voldoende deskundigen te raadplegen en niet te veel te vertrouwen op je parate kennis

Heb je aan het einde van het spel datakaarten D3 + D23 + D26? Eindig dan je datareis via Sjors:

Klik hier om het spel te beëindigen via Sjors

.

Data-Scientist Lidewij

Ik vind het waardevol om met data een zinvolle bijdrage aan opgavegericht werken te leveren. Hoe leuk is dat, als je opeens een nieuw verband kan leggen waar iedereen overheen lijkt te hebben gekeken. Verbanden leggen tussen datasets en deze combineren kunnen ze als geen ander bij het CBS. Ik zou daar vooral beginnen.
Overigens las ik onlangs een interessant artikel op internet over dat bijen bomen gebruiken als schuilplaatsen. Nooit geweten. Nou misschien kun je er wat mee.

Heb je aan het einde van het spel datakaarten D7 + D8 + D10? Eindig dan je datareis via Lidewij:

Klik hier om het spel te beëindigen via Lidewij

.

Manager Ahmed

Hallo collega! Wat leuk dat je langs komt. Bij het DDC creëren we geen datasets. Wel kunnen we je adviseren en helpen. Ik raad je aan om naar RVO te gaan. Zij hebben veel data verzameld over kruidenrijke akkerranden. Daarnaast hebben ze ook veel data over bedrijven en subsidies. Wat je ook kunt doen is naar LNV gaan. Zij gebruiken wel vaker satellietbeelden. Misschien is er een relatie te leggen tussen de kruidenrijke akkerranden en deze satellietbeelden. Hoe dan ook, ik wens je veel succes.

Heb je aan het einde van het spel datakaarten D1 + D12 + D22? Eindig dan je datareis via Ahmed:

Klik hier om het spel te beëindigen via Ahmed

.

.

Ga naar andere omgevingen:

Omgeving 2 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Omgeving 3 Centraal Bureau voor de Statistiek

Omgeving 4 Wageningen Universiteit

Omgeving 5 LNV incl. NVWA

Omgeving 6 Samenleving

Terug naar speluitleg

.

.

.

.

.

.

.

.