Introductie LNV en NVWA

Het ministerie van LNV staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Nederland staat daarbij voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ beschrijft de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen.

.

.

NVWA inspecteur Rikkert

Als NVWA houden we ook toezicht op de kwaliteit van ons voedsel. En dat is breed hoor, van bereiding van voedsel in de horeca tot aan het houden van dieren, het proces van telen en oogsten. Of we daar data van hebben? Nou dat mag je wel zeggen ja! Met oogstdata kun je niet zo veel. Je kunt je beter richten op de voedselkwaliteit van Groente en Fruit.

Ontvang datakaart D17

Hebben jullie datakaart D26? Dan kun je verder praten met Rikkert!

.

.

Beleidsmedewerker Rakesh

Of ik iets over bijenpopulaties voorbij heb zien komen? Ach er worden hier de meest uiteenlopende data geregistreerd. Ik weet wel dat Imkers verplicht zijn om 3 soorten bijenziekten te melden bij het landelijk meldpunt dierziekten, dat is ook van de NVWA. Ook registreert de nvwa bijen- en hommelsterfte die veroorzaakt is door giftige gewasbeschermingsmiddelen. Er schijnt onrust te zijn op Social Media over bestrijdingsmiddelen. We hebben onlangs een database laten maken met gebruikte bestrijdingsmiddelen.

Ontvang datakaart D18

Hebben jullie datakaart D14? Dan kun je verder praten met Rakesh!

.

.

Jurist Dirk

Jullie kunnen je voorstellen dat we hier met een hoop gevoelige data om moeten gaan gezien de aard van ons werk. En.. niet onbelangrijk naast alle registratie, vergunningverlening, inspectiebezoeken enzovoort handhaven we de natuurwetgeving.

Hebben jullie één of meer van de volgende datakaarten D5, D17 of D18? Dan kun je verder praten met Dirk!

.

.

Beleidsondersteuner Mirjam

Hé, hallo! Een korte vraag kan ik wel tussendoor doen hoor. Het fijne is dat alle systemen hier intern op elkaar zijn afgestemd. Zo kan ik in no time een data-analyse voor jullie maken. Ik ben nu bezig met het analyseren van satellietdata. Dat doe ik samen met het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Misschien moet je ook eens met hen gaan praten.

Hebben jullie datakaart D27? Dan kun je verder praten met Mirjam!

.

.

Terug naar DDC of een andere omgeving

.

.

.

.

.

.

.