Hoe leuk zou het zijn om ontwikkeling en fun met elkaar te combineren? Met serious gaming kan dat. Die vorm van gaming biedt een plezierige, inspirerende en veilige omgeving om met elkaar te leren, een goed gesprek te hebben en tegelijk veel plezier te beleven.

Samen met Studio MX werken Mariska Steenks, Pim Jongeotter, Anne-Roos Dusee, Lise Gielen, Daisy van der Wijst, Arina Eilander en Bart Klijn als werkgroep aan serious gaming voor Justis. 

We zien een aantal spellen voor ons die afzonderlijk, dan wel in elkaars verlengde gespeeld kunnen worden. De spellen moeten in een team, afdeling, of dwars door Justis ingezet kunnen worden. Waarbij digitale en fysieke vormen gecombineerd worden.

De eerste twee serious games zijn in ontwikkeling: Welkom bij Justis (on boarding) en het Justis DNA (over onder andere de kernwaarden). De hoofdlijnen van de games zijn bedacht en zijn rond de zomer klaar om Justis breed te spelen. Kan je niet zo lang wachten? Meld je dan aan voor het testpanel van de concept versies!

Er zijn natuurlijk nog veel meer onderwerpen te bedenken waarbij serious gaming goed inzetbaar is. Bijvoorbeeld: een kaartspel over screening, een innovatie spel, assessment game bij vacatures, sociale veiligheid, enzovoort.

Het jij ideeën over gaming of wil je meehelpen om (nieuwe) games te ontwikkelen voor Justis? Stuur dan een bericht naar Bart Klijn via h.b.klijn@justis.nl!